2021/2022

Veškeré podrobnosti o proběhlých akcích naleznete v oddílové kronice.

Bourání tábora 29.-30.7.2022

Týden po skončení našeho tábora, bude tábořiště v rukou hasičů. Po skončení jejich tábora je nutné, aby vše bylo zbouráno, zabaleno a uklizeno. K tomu potřebujeme tvoji pomoc!

Akce je určena pro Lišky, Poutníky a vedení.

Odjezd: pátek 29.7.2022 okolo 17:00 z Plzně

V pátek se na tábořiště dopravíme auty (Fčelka, Hopsinka – dále uvidíme dle počtu účastníků). Po příjezdu začneme pomalu bourat tábor – s pomocí hasičů. Večer nás čeká ohýnek. V sobotu proběhne finální bourání, převoz věcí na špejchar a do Bendovky.

S sebou: spacák, karimatka, stan/plachta/hamaka, jídlo na pátek a sobotu, běžné vybavení na práci a táboření

Návrat: sobota 30.7.2022 v odpoledních hodinách


Závěrečný táborák 30. 06. 2022

Společně se rozloučíme se skautským rokem závěrečným táborákem na Sofronce. Pokud nám bude přát počasí, půjdeme se vykoupat, v případě chladného počasí si zahrajeme nějakou hru. Závěrečný táborák je ohněm slavnostním, proto buřty nechte doma a vezměte si kroj či oddílové tričko.

Sraz: 17:00 na konečné tramvaje č. 1 v Bolevci

S sebou: KROJ (kdo ještě nemá, tak oddílové tričko + oddílový šátek – k zakoupení na družinovkách), svačina, pití, (ručník+plavky)

Konec: 20:30 na konečné tramvaje č. 1 v Bolevci


Brigáda na tábořišti 24.-26.6.2022 (Lišky, Lasičky, Poutníci, vedení)

Víkendová akce bude v duchu pohody, společných chvil, ale také trochu té práce. Některé táborové stavby již melou z posledního, proto je obnovíme či znovu vyrobíme.

Sraz: v pátek v 16:30 na hlavním vlakovém nádraží

S sebou: jídlo a pití (studánka je k dispozici, nějaká voda se přiveze i autem) na celý víkend, spacák, karimatka, plavky, 70,- Kč na vlak a další potřebné věci dle uvážení. 

Stany vezmeme oddílové – nahlašte se Fčelce.

Návrat: v neděli v 15:57 na hlavním vlakovém  nádraží.


Puťák pro Poutníky a skauty 10.-12. 06. 2022

Akce pro Lasičky, Lišky a Poutníky.

Vydáme se na pozdní jarní toulku v okolí Radnic. Zamíříme i na nedaleký vrchol Radeč.

Sraz: pátek 10. 06. v 16:30 na hlavním vlakovém nádraží.

S sebou: vybavení na přespávání v přírodě (stan možno zapůjčit oddílový – napiš Fčelce do 7. 6. 2022), jídlo a pití (to lze někde dočepovat) na celý víkend, 70 Kč.

Konec: neděle 12. 06. v 15:40 na hlavním vlakovém nádraží.


Zkus se neStratit – akce pro S+V 04. 06. 2022

Akce pro Bobry a Berušky.

Vítejte na dobrodružné výpravě s názvem “Zkus se neStratit”. Vedoucí výpravy jsem  Já (civilní jméno či přezdívka se nesmějí zveřejňovat), prostě Pan JÁ. Čeká nás nebezpečná cesta místy s obtížným terénem, tak se na to řádně připravte. Kudy půjdeme a kam se dozvíte 4. června.

Sraz: 9:00 na bývalé konečné tramvaje č. 4 u Borského parku

S sebou: svačina a pití (minimálně 1 litr), peníze dobrovolně

Konec: 15:00 u klubovny na Plzeňské cesty


Středisková výprava pro S+S a R+R 27.-29. 05. 2022

Jedná se o střediskové setkání, při kterém si zahrajete hry, seznámíte se s ostatními členy jiných oddílů a nebudete se muset starat o nikoho jiného než sami o sebe.

Akce je určena pro skauty + skautky a rovery + rangers od 13 let dál.

Na akci je potřeba se registrovat do 16.5.2022.

PŘIHLÁŠENÍ

Sraz: v 17:30 (vlak jede 18:04) na hlavním vlakovém nádraží v Plzni (u vyhlídkové věže).

S sebou: běžné vybavení na celovíkendovou výpravu, jídlo na celý víkend, pití na pátek a část soboty, dvě prázdné PET lahve.

Cena: 200,- (doprava, pronájem louky, materiál na hry).

Jídlo: vlastní, pití na so a ne zajištěno.

Ubytování: louka u obce Ostrovec, vlastní stany (lze si zamluvit stan oddílový – do 24. 5. 2022, hamaka, širák.

Návrat: v 15:52 na hlavní vlakové nádraží v Plzni.


Po stopách rytířů z Lacemboku 14. 05. 2022

Legenda praví, že se na tajemném hradě poblíž Staňkova ukrývali loupeživí rytíři. Spoustě lidí to ovšem připadalo jako velká snůška blábolů, a proto se o nich moc nerozepisovali. Povede se nám o těchto lotrech zjistit něco více?

Sraz: 8:45 na hlavním vlakovém nádraží

S sebou: pití a svačina, psací potřeby (papír+tužka), 50 Kč na vlak

Konec: 15:45 na nádraží


Pomoc Zlozemi 30. 04. 2022

Když mrak se nebem plouží a lidská srdce zloba souží, když není láska, píle a odvaha, když špatné nad dobrem vyhrává. Pak zbyde pár dobrých duší v tomto světě, proto chytněte se za ruce a spolu jděte. 

Vydáme se spolu do ZLOZEMĚ, kde dobré vlastnosti vyhrávají nad špatnými a pokusíme se zemi zachránit od zla.

Sraz: 9:30 na CAN Plzeň – před hlavní budovou

S sebou: 2x lístek na mhd nebo plzeňská karta, svačina, pití, pláštěnka, vhodné oblečení a obuv

Konec: 15:30 CAN Plzeň


Velikonoce v Karlových Varech 15.-18. 04. 2022

V polovině dubna se vydáme do města Karlovy Vary, kde společně strávíme velikonoční svátky ve skautské klubovně v Tašovicích.

Víme, že téma tábora je pro naše zvědavé členy dlouho očekávanou informací, ale bez práce nejsou koláče. A proto jsme si připravili celý víkend v duchu indicií, které povedou ke zjištění tématu letošního tábora.

Všichni starší 10-ti let (včetně) si svůj batoh povezou vlakem a musí být schopni si ho sami odnést. Mladším se batohy naloží a odvezou již z Plzně. Všechny věci zabalte do batohu, společně se spacákem a karimatkou (popř. pevně připevněte k batohu). Rodiče, prosíme balte se svými dětmi. Ať vědí, jak věci zabalit zpět, a co kde v batohu mají.

Termín: PÁ 15. 4. – PO 18. 4. 2022 

Sraz: Ve 8:30 na hlavním vlakovém nádraží. V 8:15 u okresního soudu Plzeň-město pro ty, co využijí nakládku batohů (mladší 10-ti let), hudebních nástrojů (kytara, ukulele), křehkých potravin (mazance, beránci) – VÍTANÉ.

Cena: Vybírá se 550 Kč. Cena zahrnuje ubytování, dopravu, jídlo a vyrábění. 

Stravování: Budeme vařit společně, takže si vezměte pouze svačinu a pití na celý pátek.

Ubytování: Budeme přebývat ve zděné budově na skautské základně. K dispozici je kuchyňka, WC, elektřina, pitná voda, teplá voda, sprcha. Spát se bude na zemi, proto zapotřebí karimatka.

S sebou: malý batoh, spacák, karimatka, přezůvky, vhodné a přiměřené oblečení (ven, do místnosti, na spaní, na převlečení, ponožky, spodní prádlo, tepláky, tričko, mikina,…), psací potřeby (papír, tužka), baterka, pláštěnka, hygienické potřeby (ručník, mýdlo, kartáček, pasta, hřeben), pořádné vyšlápnuté boty (naimpregnované), ešus nebo miska, hrneček, lžíce, oddílový šátek a tričko (lze zakoupit u Fčelky), oblíbená kniha.

Návrat: pondělí v 14:49 na hlavní vlakové nádraží. 

Přihlašování na akci: Přihlašování na akci probíhá přes naše internetové stránky. K přihlášení na akci se dostanete přes webové stránky oddílu (Plán akcí -> Přihláška na akci -> VYBRAT akci Velikonoce v Karlových Varech -> vyplnit přihlášku -> odeslat).


Kouliáda – oddílové narozeniny 02. 04. 2022

Kořeny oddílu Severka sahají až do padesátých let 20. století (viz. záložka Historie). Po Sametové revoluci, kdy byl skauting opět zpřístupněn, vzniká nový oddíl – třetí generace Severky. Sraz na první schůzku byl 23. března 1990 na náměstí „U Andělíčka“. Od této doby se oddíl pravidelně každý rok na jaře (až na menší odmlku) schází na náměstí Republiky a odtud se putuje do lesů pod Krkavcem, kde se odehrává turnaj v různých disciplínách hodu koulí – Velká superkoulešou aneb Vrhni jak umíš. 

Sraz: 9:00 v klubovně Plachovka (Plachého 6, Plzeň)

Program: Oslava narozenin (30, 31 a letošních 32) v klubovně v Plachovce. Poté přesun na náměstí republiky k Andělíčkovi. Zde společné foto v kroji. Přesun MHD na Košutku. Cesta na kouloviště. Turnaj v Kouliádě. Hry. Vyhodnocení Kouliády. Cesta zpět

S sebou: KROJ (kdo ještě nemá, tak oddílové tričko + oddílový šátek – k zakoupení na družinovkách), buřtíka na opečení, pití (min. 1 litr) a svačina na celý den, pláštěnka, pořádné vyšlápnuté boty, lístek na MHD nebo Plzeňská karta

Konec: 17:00 na konečné tramvaje č. 1 na Bolevci


Vaření v přírodě 12. 03. 2022

Společně se vydáme prozkoumat faunu a flóru v okolí našeho krásného tábořiště. A aby toho nebylo málo, tak část zdejší flóry (a fauny?) rovnou i ochutnáme. Takže se můžete těšit na spoustu dobrot a plná břicha.

Sraz: 7:30 na hlavním vlakovém nádraží

S sebou: teplé oblečení, svačinu a pití, 100 Kč

Konec: 16:00 na hlavním vlakovém nádraží


Divoký jihozápad Plzeňska aneb Výprava na Šlovický vrch 26. 02. 2022

Na konci února se vydáme na jihozápad od Plzně, do krajin divokých koní, zlotřilých banditů a nemilosrdných přestřelek. Dokážete ubránit čest své rodiny, získat si pověst neomylného pistolníka a učinit přítrž stále narůstající kriminalitě? Přesvědčte ostatní, že jste pro Divoký Jihozápad jako stvoření, a kdo ví, třeba právě na někoho z vás čeká i šerifská hvězda…

Sraz: 9:15 na hlavním vlakovém nádraží

S sebou: teplé oblečení, svačinu a pití na celý den, šátek, psací potřeby, 20 Kč na vlak

Konec: 15:19 na hlavním vlakovém nádraží


Šumavská výprava pro S+S, R+R 29. 01. 2022

Akce pro družiny Lasiček, Lišek a Poutníků.

Sobotu strávíme v zasněžených šumavských lesích. Čeká nás cca 13 kilometrová trasa, která nebude příliš do kopce (na Šumavu :o) ).

Sraz: v 7:15 na hlavním vlakovém nádraží v Plzni.

S sebou: pití a jídlo na celý den, teplé oblečení (+ rukavice, čepice) a vhodnou obuv do sněhu, 100 Kč.

Konec: v 17:59 na nádraží.

Souběžně s touto akcí probíhá Výprava pro světlušky a vlčata na sníh .


Výprava pro světlušky a vlčata na sníh 29. 01. 2022

Družiny Bobrů a Berušek na konci ledna čeká tradiční výprava na Šumavu – Železnou Rudu. Kvůli aktuálním opatřením však bude tato akce o něco komornější, tentokrát pojedeme pouze v oddílovém kruhu. I tak si jistě užijeme spoustu zábavy a zimních radovánek na sněhu. Čeká nás bobování, trocha soutěžení a možná i nějaká ta sladká odměna pro nejlepší sjezdaře.

Sraz: 9:00 na hlavním vlakovém nádraží

S sebou: S sebou: pití a jídlo na celý den, teplé oblečení a obuv, čepice, dvoje lyžařské rukavice, náhradní ponožky, boby, 80 Kč

Konec: 17:59 na hlavním vlakovém nádraží

Souběžně s touto akcí proběhne Šumavská výprava pro S+S, R+R


Novoroční oddílovka 8. 1. 2022

Vítejte v grandhotelu Senečák, sídle toho nejlepšího gastronomického zážitku a světově proslulého festivalu studených jídel. Mimochodem, byli jste vybráni, abyste se zúčastnili – zkusíte to?

Sraz: 10:00 na konečné tramvaje č.1 Bolevec

S sebou: svačinu a pití na celý den, přezůvky, respirátor.

Konec: 16:00 u klubovny Senečák


Přespávačka Berušek 7.-8. 1. 2022

Družinová přespávačka ve skautské klubovně Senečák. Uděláme si večeři a připravíme svačinku na sobotu, zahrajeme si nějaké hry a založíme si Stopař. V sobotu nás čeká Novoroční oddílovka s celým oddílem. Těšíme se na vás, Perla a Morče.

Sraz: v 16:00 na konečné tramvaje č.1 Bolevec

S sebou: spacák, karimatka, přezůvky, vhodné oblečení (na ven, do místnosti, na spaní) psací potřeby (papír, tužka), sešit s pevnými deskami (ten co byl ve startovním balíčku, nebo podobný – velikost A5), hygienické potřeby (kartáček, pasta, hřeben), lahev na pití a boxík na svačinu, 70 Kč, respirátor.

Konec: 16:00 u klubovny Senečák


Bobří přespávačka 7.-8. 1. 2022


Družinová přespávačka v plzeňské skautské základně Senečák. Uvaříme si společně páteční večeři, zahrajeme si hry a v sobotu se zúčastníme novoroční oddílovky. Těší se na vás Kraťasák a Hopsinka

Sraz: v pátek 7. 1. v 17:00 na konečné tramvaje č.1 Bolevec

Co s sebou: svačina a pití na sobotu (páteční večeři budeme připravovat společně), baterka, pláštěnka, spacák, karimatka, přezůvky, vhodné a přiměřené oblečení (ven, do místnosti, na spaní, na převlečení ponožky, spodní prádlo, tepláky, tričko, mikina ,…), psací potřeby (papír, tužka), hygienické potřeby (ručník, mýdlo, kartáček, pasta, hřeben), respirátor.

Konec: v sobotu 8. 1. v 16:00 u klubovny Senečák


Vánoční oddílovka 18. 12. 2021

Sraz: v 10:15 na konečné tramvaje č. 1 Slovany

Program: 

Vzhledem k narůstajícímu počtu nakažených covidem proběhne změna v programu tradiční Vánoční oddílovky. Vnitřím prostorám klubovny se zcela vyhneme.

Vyrazíme autobusem č. 51 do Starého Plzence, odkud vystoupáme na zříceninu Radyně, poté sestoupíme skalní stezkou přes vyhlídky k bývalému lomu Hřeben a dále nás cesta povede přes Andrejšky až do Černic.

Cestou se seznámíme s vánočními tradicemi, uděláme ochutnávku cukroví, ohřejeme se u ohýnku, pokocháme se výhledy a přírodou. Po cestě tentokrát nebudeme nadělovat čtyřnohým zvířatům, ale pouze ptákům. Proto na ně nezapomeňte se semeny, lojovými koulemi,…

S sebou: svačina, pití, teplé oblečení, pláštěnka, mls pro ptáky (semena, lojové koule,…), cukroví na ochutnávku, Plzeňská karta nebo 15,- Kč, respirátor, šátek

Návrat: v 16:00 na konečné tramvaje č. 1 Slovany.


Mikulášská nadílka 3. 12. 2021

!!! POZOR ZMĚNA !!!

Na začátku nás čeká krátká “vyvětrávací” procházka do okolí . Poté v klubovně Senečák vyvoláme nebeské, ale i pekelné bytosti. Záleží, kdo se jak choval po celý rok.

Sraz: 16:00 hod na konečné tramvaje č. 1 Bolevec

Pro jistotu si každý připravte písničku či básničku jako úplatu za to, aby si to pekelníci rozmysleli a byli na nás hodnější.

Oddílovým zvykem je při Mikulášské nadílce obdarovat své kamarády v oddíle. Nejlépe nějakým drobným vyráběným dárkem (viditelně nadepiště jméno adresáta). Podepsané dárky se vloží do velké společné krabice, z které budou bytosti vybírat a rozdávat.

Konec: v 19:00 u skautské klubovny Senečák


Brigáda v Luftovce 27. 11. 2021

Tak jako každý rok, pomáháme Luftovce od listí a našemu oddílu k nějaké té kačce navíc, za kterou si pak můžeme koupit něco k radosti či užitku. Aby nám práce vesele a rychleji utíkala vítáme jak členy oddílu, tak i jejich rodiče.

Sraz: v 10:00 v Luftovo zahradě (vpravo za Tyršovým mostem).

S sebou: pití (min. 1 litr) a svačina na celý den, pláštěnka, pracovní oblečení a obuv, dle chuti něco na opečení.

Konec: bude upřesněn na srazu.


Volfštejn 20. 11. 2021 – Lišky, Lasičky, Poutníci, vedení

Tato akce je určena pouze pro členy družin starších = Lišky, Lasičky, Poutníci a vedení.

Zřícenina hradu Volfštejn se nachází v Plzeňském kraji nedaleko obce Černošín. Hrad leží na úbočí sopky Vlčí hora (704 m n.m.). Jedná se o nevelkou zříceninu, nejlépe zachovaná je hradní věž a dále zbytky paláce.

Sraz: v 8:40 na hlavním vlakovém nádraží

S sebou: 70 Kč, svačina, pití (alespoň 1 litr), pláštěnka, skautská stezka

Konec: 17:52 na halvním vlakovém nádraží


Za loupežníky do Žihle 6. 11. 2021

Podíváme se po stopách loupežníků ukrývajících se ve skalním městě poblíž Báby a Dědka. Bude třeba dávat dobrý pozor na kdejaký šum, abychom nebyli také oloupeni.

Sraz: v 9:30 na hlavním nádraží

S sebou: svačina, pití (min. 1 litr), pláštěnka, respirátor či rouška (raději 2 ks), 50 Kč

Konec: v 15:52 na hlavním nádraží


Halloweenské slavnosti dýně v Rokycanech 22.- 24. 10. 2021

Letos v říjnu vyrazíme po delší pauze na víkendovou akci, a to do Rokycan, na tradiční Halloweenské slavnosti dýně. Zde společně oslavíme dušičky, vydáme se na kopec Žďár, stavíme se v bazénu a přijde také oblíbený strašidelný rej v kostýmech.

NA AKCI JE NUTNÉ SE PŘIHLÁSIT PŘEDEM – INFORMACI, ZDA SE VAŠE DÍTĚ AKCE ZÚČASTNÍ ČI NIKOLIV, POŠLETE MAILEM (23.severka@seznam.cz) NEBO V SMS (Perla – 733472737) MINIMÁLNĚ TÝDEN PŘEDEM (TZN. NEJPOZDĚJI V PÁTEK 15. 10. 2021)!

V plánu o víkendu je návštěva plaveckého bazénu, kam dle nařízení je nutnost doložit bezinfekčnost (certifikát o očkování, potvrzení od lékaře o prodělání covidu v předchozím půl roce, potvrzení o negativním PCR testu, negativní antigenní samotest). Oddílový antigenní samotest lze objednat za 40,- Kč předem při nahlašování účasti na akci.

SRAZ: pátek 22. 10. 2021 v 16:45 na hlavním nádraží

Nakládka batohů mladších (do 8 let včetně) v 16:30 nad Nádražní ulicí u okresního soudu.

Všichni starší 9 let (včetně) si svůj batoh povezou vlakem a musí být schopni si svůj batoh odnést. Všechny věci zabalte do batohu, společně se spacákem či karimatkou (popř. pevně připevněte k batohu). Rodiče, balte se svými dětmi. Ať ví, jak věci zabalit zpět, a co kde v batohu vůbec mají.

JÍDLO: vařit se bude společně, takže jídlo s sebou pouze na pátek.

UBYTOVÁNÍ: zděná klubovna skautského střediska Rarášek, spaní na zemi na karimatkách, vybavená kuchyň, elektřina, voda, WC, topení v kamnech.

S SEBOU: malý batoh, svačina a pití na pátek, baterka, pláštěnka, spacák, karimatka, přezůvky, vhodné a přiměřené oblečení (ven, do místnosti, na spaní, na převlečení ponožky, spodní prádlo, tepláky, tričko, mikina ,…), psací potřeby (papír, tužka), ešus, lžíce, hrneček, stezka, hygienické potřeby (ručník, mýdlo, kartáček, pasta, hřeben), věci do bazénu (plavky, případně rukávky, brýle, …), pořádné vyšlápnuté boty (naimpregnované), oddílový šátek a tričko (lze zakoupit u Fčelky), halloweenský převlek.

CENA: 380,- Kč (doprava, ubytování, jídlo, vstup do bazénu)

KONEC: neděle 24. 10. 2021 v 17:18 na hlavním vlakovém nádraží


Drakiáda 10. 10. 2021

Náš oddíl, tak jako každý rok na podzim, připravil pro severáky, jiné skauty a veřejnost akci Drakiáda a jiné taškařice. 

POZVĚTE SI KAMARÁDY, PŘÍBUZNÉ, SPOLUŽÁKY A ŠIŘTE INFO O AKCI

Kdo si hraje nezlobí!!!  Pro tyto případy bude připraveno několik stanovišť, za jejichž projití si lze vybrat zajímavé ceny. Nebude chybět střelba z luku, provazová lávka, tvořivé vyrábění, …


Závod Stopou bratra Šiwy 9. 10. 2021

Akce pro členy starší 7 let.

Na tuto akci dle nařízení je nutnost doložit bezinfekčnost (certifikát o očkování, potvrzení od lékaře o prodělání covidu v předchozím půl roce, potvrzení o negativním PCR testu, negativní antigenní samotest). Oddílový antigenní samotest lze objednat za 40,- Kč předem u Fčelky.

V závodu pořádaném naším střediskem na památku Jana KRAUSE – Šiwy, mají družiny skautů a skautek i skupiny vlčat a světlušek příležitost si vyzkoušet svoji šikovnost, obratnost, znalosti a fyzickou zdatnost! I v tomto roce se zúčastníme plzeňských skautských závodů Stopou bratra Šiwy.

Sraz: 8:00 u boleveckého hřbitova (zastávka MHD Okounová – tramvaj č. 1 v Bolevci)

S sebou: skautský kroj, oddílové triko, pláštěnka, psací potřeby (papír + propiska), svačina a pití. Skauti a skautky ještě navíc – KPZ (nebo alespoň sirky a březovou kůru), uzlovací lanko, suché smrkové chrastí.

Konec: 15:00 klubovny na Senečáku


Kotel 25.9.2021

Poslední zářijový víkend se společně vydáme do Rokycanských lesů, kde nás čeká supertajná mise, k níž nám přišly podklady z nejvyšších míst vlády. Je potřeba postupovat obezřetně, profesionálně a v naprostém utajení. Zvládneme dokončit zadaný úkol v omezeném čase, aniž bychom byli odhaleni?

Sraz: 8:45 na hlavním vlakovém nádraží

S sebou: 20 Kč, svačina, pití (alespoň 1 litr), pláštěnka, oddílové triko a šátek, psací potřeby

Konec: 15:38 tamtéž


Zahajovácí táborák – 03.09.2021 16:30

Sraz: 16:30 na začátku Borského parku, kousek od zastávky tramvaje č. 4 Borský park (bývalá konečná tramvaje) nebo v 17:30 v Luftovo zahradě (zahrada vpravo za Tyršovým mostem). 

S sebou: pití, svačina (mohou být buřty či něco jiného na opékání), sportovní oblečení. 

Program: cesta přes hřiště z Bor do Luftovky, opékání buřtů, povídání zážitků z prázdnin, tradiční bitva papírovými koulemi. 

Konec: v 19:30 v Luftovce (zahrada vpravo za Tyršovým mostem)

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com